В Белоградчик звучаха руски песни, малчугани учат руски език

Голяма руска вечер за всички любители на руското музикално и певческо изкуство се състоя в ресторанта на хотелски комплекс „Скалите” в Белоградчик. Тя бе по инициатива на ръководството на „Геотравел” ЕАД  — София в партньорство с общински клуб „Русофили” в града. Гост на вечерта бе Владимир Казанчев — старши съветник в посолството на Русия в България. Приятната обстановка, руското меню и интериор с руски мотиви спомогнаха гостите да се потопят в типично руска атмосфера. В най-голяма степен за това обаче допринесоха момичетата от вокалната група „ЬІ”. Мнозина от присъстващите споделяха, че тази вечер сърцата и душите са им изпълнени с чувства на радост и удовлетворение от съприкосновението с руската култура.

Владимир Казанчев благодари от името на посолството за прекрасния концерт, пожела нови успехи на вокалната група и до нови срещи, информира пресслужбата на община Белоградчик.

Русия в Белоградчик е на почит. Дори най-малките — възпитаниците на подготвителната група в ОДЗ „Иглика” започнаха да учат руски език, съобщават от общината. Организатори на обучението са Национално движение „Русофили” и общински клуб „Русофили” в Белоградчик. В продължение на 4 месеца, 20 възпитаника на забавачката ще получат начални знания по езика, а на 31 май — и сертификати за преминат курс.