Втора международна скайп-конференция  на Международна Организация на Миролюбивите Нации

Втора международна скайп-конференция на Международна Организация на Миролюбивите Нации

Публикувано от:

Елена Политов разказа: “Ние провеждаме караули всяка второ число, всеки месец на централния площад на Брюксел , Плац де Люксембург, в близост до Европейския парламент. Разрешение за караули получава депутата от Европарламента Татяна Жданок. Тя е представител на руски партии в Латвия. Ние излязаме на караули с лозунга “Помним Одеса”, със снимки на мъртвите в Донбас, със знамето на ДНР, Новоросия.

Бях няколко пъти по време на заседание на Европейския парламент и чувах тези изказвания в Европейския парламент, последвани от гласуване на санкции срещу Русия. В Европейския парламент няма демокрация. Европейската демокрация е само популистка марка на пропагандата. Дори членовете на ЕП нямат свободна воля. Основата за антируски санкции – присъствието на хора в Украйна с руски паспорти. Една трета от жителите на Русия са били родени в Украйна или имат роднини в Украйна. Милиони хора са заработили пенсията си в Русия или са работили в руските институции или предприятия в Украйна, следователно, имат руски паспорт и гражданство.

Баща ми имаше руски паспорт, защото той е работил на руски кораб в Севастопол. И това е основание за антируски санкции !!! И наличието на пенсионери с руски паспорти в Украйна – основание за обвинения към Русия и оправдае за интервенцията на НАТО в Украйна ли е. Имате приятели, които говорят руски? – Ти си агент на Путин. Ние всички започваме интервенция срещу вашата страна. Ето от какво произхождат оправданията за оказване на натиск върху Русия. ”

От Швейцария изпратиха видео от митинг срещу НАТО и в подкрепа на Донбас, който се състоя на 18 Април 2015г.

http://www.youtube.com/watch?v=-1WedTpOT5o

18.4.2015 година в Русия се празнува Деня на войнската слава. В този ден е запланувано това събитие в навечерието на големия празник на 70-годишнината от победата.

Демонстрантите в Цюрих се противопоставят на

– Войната в Новорусия.

– Доставките на оръжие за хунтата в Киев от САЩ.

– Присъствието на чуждестранен легион от войските на НАТО на Руски земя (в Украина на страна на сегашното правителство).

– Информационната война срещу Русия.

– санкциите на САЩ и ЕС, блокиращи финансовата помощ за цивилното население на Донбас.

Организаторите на конференцията получиха връзка към видеоклип на агенция RT RUPTLY за протеста в подкрепа на Донбас. Видеото се вижда как протестиращите в Цюрих излизат с руски знамена, със знамена на Новорусия и с Георгиевски знамена и ленти.

https://ruptly.tv/vod/view/27207/switzerland-pro-donbass-protesters-paint-zurich-streets-white-blue-and-red

След изказванията на журналисти, представители на организации и гости

заключителна реч направи Деньо Павлов – един от създателите на Гражданска инициатива „ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА”: «Ще припомня думите на един френски контраадмирал, съвсем скоро говори за европейските държави и нато , който каза следното «за да няма война в Европа, нато трябва да бъде разформировано . За да не се превръщат Европейските държави във васални на сащ и за да не бъдат използвани в качеството им на колония на сащ, нато трябва да бъде разформировано»»

Целия запис на изказването на Деньо Павлов може да видите тук

https://www.youtube.com/watch?v=kIserQAYnp8&list=PL3kM2rWzvRi1CnyuwMDzM_xhbiYOdSKXf&index=6

Организатор:

Гражданска инициатива

„ЗА СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ и ДЪРЖАВИТЕ по СВѢТА”

Белгия: Елена Политов – общественик, представи филм за митинга на 02 април, 2015.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=debmcp2Gj3o[/embedyt]