Все повече американци пробват гей секса

Нарастващ брой американци правят гей секс или са решили да си признаят за това, пише сайта „Фили”, предаде БГНЕС.

„Хората потвърждават за повече еднополови сексуални изживявания отколкото преди”, заяви социалният психилог Брук Уелс от Центъра за изучаване на човешката сексуалност в Университета Уайдънър.

Това показват данните от ежегодно проучване, провеждано между 1973 и 2014 година. Нарастването основно се дължи на хора, които правят секс и с противоположния, и със своя пол. Разликата при изцяло хомосексуалните не е голяма.

Общият брой на анкетираните през 41-годишния период е 33728 души.

Броят на пълнолетните американци, които поне веднъж са имали сексуален партньор от същия пол се е удвоил от началото на 90-те до началото на настоящото десетилетие от 3,6 до 8,7% при жените и от 4,5 до 8,2% при мъжете.

Делът на бисексуалните сред анкетираните се увеличава от 3,1 на 7,7% и на него се дължи по-голямата част от промяната. Едва 1,7% от мъжете и 0,9% от жените заявяват, че имат единствено хомосексуални контакти.

Огромно е увеличението на процента от хора, според които в еднополовия секс „няма нищо нередно” – от 11% през 1973 г., 13% през 1990г., до 49% през 2014 година.

Сред мъжете най-възрастното и най-младото поколение очаквано имат най-малък дял сред опиталите гей секса между 2010 и 2014 година.

Нещо подобно се наблюдава и при жените. Едва 2,4% от родените преди 1945г. са се отдавали на ласките на друга жена. За сравнение повече от 12% от израсналите през новото хилядолетие момичета и 11% от жените в т.нар. Поколение Х (родени между края на 60-те и началото на 80-те) са правили гей секс.

Жените, които ходят на църква веднъж месечно или по-често е по-малко вероятно да влязат под чаршафите със същия пол.

Изследователите от три американски университета, стоящи зад проучването, си обясняват увеличаването в новите времена като комбинация от повече за пръв път опитващи еднополов секс и повече хора, които просто са решили да си признаят.