Войници на НАТО в Донецк?

Войници на НАТО заемат позиции на Донецкото летище, а натовска бойна техника се е разтоварвала на летища в три украински града. Това твърди местният интернeт портал cassad.net, който работи с интернет издания, а също с журналисти, активисти и блогери от Общността на независимите държави (ОНД).

Авторът на публикацията се позовава на своя позната, на която се обадила нейна приятелка, живееща в благополучна европейска държава. Тази приятелка с развълнува глас съобщила, че съпругът на нейна роднина, който е военнослужещ в НАТО, е бил изпратен Украйна и дислоциран на територията на летището в Донецк. Там той бил с украинска военна униформа. Военният разкрил още на съпругата си, че всички, които са дислоцирани на летището, са европейци и американци. „Подразделения на НАТО поемат контрола върху стратегически обект“, обобщава украинският портал.

Позовавайки се на различни източници, изданието разкрива и причината за закриването на три от големите летища в Украйна – в градовете Запорожие, Харков и Днепропетровск. На пистите са кацали военно-транспортни самолети, от които се е стоварвала военна техника, бойни подразделения и боеприпаси. Местни жители в тези градове са потвърдили тези данни. „НАТО започна „меко“ нахлуване в Донбас, резюмира кореспондентът на портала.

Всичко това става в момента на примирие между враждуващите страни.

Според кореспондента натовските войници няма да бъдат хвърлени директно в бой срещу опълченците. На тях им е поставена друга задача: да провокират конфликт, планиран да прерастне впоследствие в мащабна военна операция с участие на войски на НАТО. „Война с участието на руски войски и войски на НАТО много бързо ще прехвърли границите на Украйна и ще продължи на територията или на Русия, или на Евросъюза. Този ход на събитията е изгоден само на една държава – САЩ. В момента в Донбас, по-специално на територията на терминалите на Донецкото летище, се решава въпросът за датата, когато ще започне Третата световна война, която ще обхване в пламъците повечето страни от нашата планета“, обобщава порталът.

Източник: http://cassad.net/category/war/1168-podrazdeleniya-nato-zahodyat-v-doneckiy-aeroport.html

error: Съдържанието ни е авторско!