Воислав Шешел: Гърция, Сърбия и България нямат място в ЕС!

Воислав Шешел заяви, че балканските държави нямат място в ЕС, трябва да напуснат съюза.

Воислав Шешел приветства дистанцирането на Гърция от ЕС и заяви, че България, Румъния и Сърбия трябва да последват примера й. Сръбският националист заяви в свое интервю, че балканските държави нямат място в ЕС и трябва напуснат еврозоната.

„Ние се надяваме, че националното съзнание ще се пробуди в братска България, която, за да спечели благоразположението на американците и на големите сили на ЕС, изостави големите проекти с Русия и по този начин се отказа от 12 милиарда евро.“,каза пред агенция „Регнум“ Воислав Шешел, цитиран от oboz2000.com.

Сръбският националист приветства избора на Алексис Ципрас за премиер на Гърция, както и за дистанцирането на страната от ЕС /а не напускането й , каквато информация се появи в международната преса, а в последствие се оказа само политически блъф/ и изрази надежда, че България, Румъния и Сърбия ще последват примера й.

„Ние сме националистическа партия, която се бори за социална справедливост и против глобализма. Ние се намираме на една равнина със СИРИЗА-партия, преди всичко на гръцките патриоти, която желае доброто на своя народ и която се застъпва против глобализма, хегемонията и господството на големите сили на ЕС над страната си“, заключи той.

Победата на СИРИЗА в Гърция даде кураж не само на Воислав Шешел, но и на други националистически лидери да се обявят открито срещу ЕС, както и срещу антируското ембарго. Гръцкият премиер вече осъди тази мярка като заяви, че отвените санкции на Русия се отразяват изключително тежко на гръцката икономика.

В Сърбия, освен Шешел и други политически лидери вече изразяват мнението си, че Балканите трябва да създадат свой съюз и да се отърсят от сферата на влияние на Брюксел. Остава само да намерят отговор на един важен въпрос-откъде Гърция, Румъния, Сърбия и България ще намерят средства, за да върнат огромните заеми, които им бяха отпуснати от ЕЦБ и заради които в момента служат като пионки на полето за политически игри между Изтока и Запада?