Военна сводка: украинската армия продължава да губи

За изминалата нощ украинската армия отново претърпя поражения: 130 ранени и убити, унижени 16 единици бронетехника и 28 единици автомобилна техника, съобщиха от щаба на армията на Новорусия, предаде RT.

Около Донецк украинските военни отново обстрелвали жилищни квартали с артилерия и реактивни установки за залпов огън. Разрушени са инфраструктурни обекти в северните и северозападните околности на Донецк. Под ожесточен обстрел отново се озовали Горловка, Макеевка и Енакиево.

Що се отнася до луганския фронт, то там действията на киевските сили са с отбранителен характер.
Също така е имало сблъсъци с отстъпващите украински подразделения в района на населените пунктове Георгиевка, Лутугино и Шишково.
В района на населените пунктове Победа и Дмитровка армията на Новорусия нанесла артилерийски удари, в резултат на което са били унищожени 5 бронетранспортьора, 12 камиона с гориво и боеприпаси, а около 35 украински бойци са били убити и ранени.
По информация на местни жители, украинските военни са наложили забрана за движение в района на ТЕЦ Счастье. Забелязани са пристигащи камиони със сериозна охрана към ТЕЦа.
Командирът на наказателния украински батальон «Айдар» е заявил пред украинските медии, че неговите подчинени са минирали местната ТЕЦ.