Стивън Сегал официално получи руско гражданство

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, с който дава руско гражданство на американския актьор Стивън Сегал. Това съобщи днес Кремъл на своя официален сайт, предаде ТАСС.

Стивън Сегал благодари за тази възможност в декларация, предадена на ТАСС от агента му Анар Рейбанд.

„Винаги съм смятал, че САЩ и Русия трябва да бъдат най-добри приятели и съюзници. Въпреки пропагандата около нас аз продължавам да се придържам към тази идея и съм готов да работя за постигането на тази цел. Извънредно благодарен съм за предоставената ми възможност“, смята Сегал, цитиран от агента си. Рейбанд подчертал, че актьорът изпитва „огромно уважение и любов“ към Русия.

„Баща ми беше руснак, семейството му основно беше от Владивосток. Същевременно имамл близки и в сибир, Санкт Петербург и даже в Беларус. Имам огромен брой приятели и роднини в Русия и бившите съветски републики. Изпитвам огромно уважение и любов към Русия. така, както и към моята родна страна“, се казва в декларацията на Сегал.

Стивън Сегал е роден в САЩ. Баща му Самюъл е син на руски евреи, преселили се в Щатите. Майка му Патриша има холандско, английско и германско потекло.

Стивън Сегал е роден през 1952 г. в щата Мичиган. Филмографията му включва над 120 творби. Сред най-популярните са „Труден за убиване“, „Под обсада“, „Опасна зона“, „Открити рани“, „Човекът сянка“. Негови партньори на снимачната площадка са били Томи Лий Джоунс, Майкъл Кейн, Упи Голдбърг, Дани Трехо и други холивудски звезди.

Асошиейтед прес посочва, че Сегал през последните години е чест посетител в Русия и е придружавал президента Путин на различни събития, свързани с бойни изкуства. Той е известен и като защитник на политиката на руския лидер.

Други чуждестранни знаменитости, получили през последните години руско гражданство от Кремъл, са френският актьор Жерар Депардийо и американският боксьор Рой Джоунс-младши.

 

error: Съдържанието ни е авторско!