ВКС на РФ за едно денонощие са атакували 57 обекта на терористите в Сирия

През изминалото денонощие самолети на ВКС на РФ са извършили 16 бойни полета и са атакували 57 обекта от инфраструктурата на терористите в сирийските провинции Латакия и Дейр ез-Зор, независимо от неблагоприятните атмосферни условия. Това съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, предаде ТАСС.

„Поради неблагоприятните условия на времето и с цел избягване на риска за мирните жители, руската авиация е изпълнявала бойни задачи само в провинциите Латакия и Дейр ез-Зор“, уточни той.

От министерството на отбраната отбелязаха още, че ВС на РФ са прехвърлили 50 тона хуманитарни стоки и продължават хуманитарната операция в Сирия.

През изминалото денонощие руските ВКС са бомбардирали в провинция Дейр ез-Зор полеви лагер на „Ислямска държава“, в резултат на което е бил унищожен команден пункт на терористите. Удар е бил нанесен и върху полева артилерия и склад за горивно-смазочни материали, заяви още Конашенков.

В околностите на Мешия в същата провинция бомбардировач Су-34 е нанесъл удар по позиции на полева артилерия на терористите. „От данните за обективен контрол бе потвърдено унищожаването на три артилерийски оръдия“, уточни представителят на руското министерство на отбраната.

По думите му, в района на Бгелия (в провинция Дейр ез-Зор) руската авиация е бомбардирала огнева позиция от реактивна артилерия и склад за горивно-смазочни материали. „Средствата за обективен контрол регистрираха унищожаването на две установки за залпов огън, както и детонация на съхраняваното в склада гориво“, заяви Конашенков.

Той отбеляза, че самолетите от руската авиогрупа в Сирия през последното денонощие са нанесли четири удара по терористите, отстъпващи под ударите на правителствените войски и патриотичната опозиция в планините в Латакия.

„В района на планинския масив Джебел ал-Акрад (в провинция Латакия) в продължение на едно денонощие руските самолети нанесоха четири удара по разпръснатите групи от терористи, отстъпващи под натиска на правителствените войски на САР и отрядите на патриотичната опозиция“, каза той.

По думите му, в района на Хатла самолет Су-34 е нанесъл удар по цех, в който терористите поставяли взривни вещества в коли-бомби. Информацията за тази цел била представена от представители на правителствените войски. В резултат на бомбардировката цехът на терористите с цялото му съдържание е бил унищожен, добави Конашенков.