Виртуозното трио Bel Suono с изпълнение на Седнало е Джоре Дос

Виртуозното трио Bel Suono с изпълнение на Седнало е Джоре Дос

Публикувано от:

Виртуозното пиано трио Bel Suono включи в разнообразната си концертна програма за предстоящото турне в България – Варна 7юни, Русе 8юни, София 9юни , една от най-популярните и обичани български народни песни „Седнало е Джоре Дос” в интерпретация за 3 рояла.

„Седнало е Джоре Дос” е специален поздрав за българската публика, която ще чуе първа и авторските композици от втория албум „Време” на пиано триото.

Известни в света като рицарите на трите рояла, след изпълнението им в Малта през 2014 г. , Bel Suono са удостоени с престижната награда Малтийски орден.

Освен световното турне на триото – България,  Монте Карло, Малта, Италия, Швейцария, Австрия и Германия, лятото на 2015 , момчетата ще запишат и авторски саундтрак към филма „Робокалипсис” на Стивън Спилбърг, който е поставил интересната задача пред виртозното трио да създадат музика на бъдещето.

 Създадено 2011 година, пиано трио Bel Suono доби светкавична, международна популярност в Европа и Азия. Песните и видеоклиповете от дебютния албум „Мегаполис” се излъчват и са в челните класации в световните радиостанции и тв канали.

Съчетанието на дръзка младост, благородство на звучене на роялите, съвременни аранжименти предизвика интереса и на младата публика в световен мащаб.

Bel Suono е оригинален микс от съвременни технологии и най-добрите образци на класическата и съвременната музикална култура, нов прочит на добре познати творби и изпълнение на оригинални произведения.

В програмата на концерта  са включени творби от класическата музика като „Либертанго” от Астор Пиацола, „Болеро” от Равел, „Лято и Зима” от цикъла „Годишни времена“ от Вивалди, „Танц на смъртта“ от Сен-Санс, както и необикновените по своята дълбочина и мелодизъм нови произведения, написани от участниците в проекта. Класическите творби звучат много съвременно и затова слушателите, които не са запознати с тези произведения, ги очаква истинско откритие в света на класическата музика! А ценителите на класиката ще чуят необикновена интерпретация на любимите си произведения.

Пиано шоуто Bel Suono (в превод от италиански – „красив звук“) са трима професионални,  виртуозни пианисти, получили образованието си в най-добрите ВУЗ – ве на Русия, лауреати на общоруски и международни конкурси. Освен, че виртуозно владеят рояла, триото музиканти притежават прекрасни умения за композиция и импровизация, както и харизматична външност.