Вижте новите екипи на руските грандове

Шампионите на Русия през последните 5 години – Зенит и ЦСКА (Москва), показаха в един и същи ден екипите си за новия сезон. Двата клуба са фаворити за титлата и в започващото след две седмици първенство, а привържениците им вече могат да закупят новата екипировка в официалните феншопове.

Основната новост в екипа на Зенит е добавената звезда над традиционната стрелка. Това право питерци получиха след спечелването на петата си титла. Иначе титулярните фланелките отново са в традиционното небесносиньо, а резервните са изцяло бели.

Нов елемент е и зигзагообразната графика, символизираща течението и вълните на преминаващата през Санкт Петербург река Нева. От вътрешната страна на яката има емблема с цифрата „90“, като идеята е по този начин да се отбележи 90-годишнината от създаването на клуба

.

Като продължение на кампанията на „Nike“ „Играй и властвуй“, вдъхновена от постиженията на отбора, към представянето на екипите беше заснета специална фотосесия. В нея участие взеха халфът Олег Шатов и защитникът Николас Ломбертс.

„Винаги е интересно да видиш новите екипи преди началото на сезона. Забележително е колко усилия са положили производителите и как са обърнали внимание и на най-дребните детайли. Клубните цветове, символите, напомнящи за историята на града, първата звезда над емблемата – всичко това ще ни вдъхновява допълнително“, сподели Шатов.

„Харесват ми екипите и това колко са леки и комфортни. Надявам се с тях да постигнем много победи“, каза от своя страна белгиецът Ломбертс.

ЦСКА представи новата си екипировка, производство на „Adidas“, с фотосесия, като в нея се включиха Сергей Игнашевич, Бибрас Натхо, Василий Березуцкий,Понтус Вернблум и Игор Акинфеев. Титулярните фланелки на „армейците“ са в червено, единствено яките и кантовете по раменете са в синьо. По-любопитен е резервният екип. За първи път в историята на клуба той е изцяло жълт.

.

Георги Миланов и компания ще дебютират с новите си екипи на 17 юли, когато ЦСКА приема Рубин на старта на новото първенство.

http://www.sportal.bg/