Вижте как ФСБ конфискува 9 млрд. рубли

В руските медии се появи видео как руската Федерална служба за сигурност е пакетирала за изнасяне конфискуваните 9 млрд. рубли от арестувания за корупция полковник от полицията Дмитрий Захарченко.

При обиск в Русия властите конфискуваха $125 млн. и €2 млн. в брой.

Дмитрий Захарченко беше задържан при зрелищна акция на руската полиция на 9 септември. Той е обвинен в злоупотреба с длъжностно положение, взимане на подкупи в особено големи размери и възпрепятстване на работата на следовател.

Междувременно стана известно, че Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е открила, че Дмитрий Захарченко е открил офшорни сметки на името на своя 53-годишен баща Виктор Захарченко.

Руските власти са открили шест сметки в Rothschild Bank и други в женевския клон на Dresdner Bank. Сумите в тях били в размер на 45 до 47 млн. евро.

Официалните доходи на директора на антикорупционното звено за тази година е съставлявал 3 милиона рубли. Дмитрий Захарченко за последните три години направи стремителна кариера в йерархичната стълбица за борба с корупцията от обикновен служител до и.д. шеф на дирекция за борба с икономическата престъпност в МВР на Русия.

Източник: Факти.бг