ВИДЕО: Путин се сдоби с бебе алабай на име Верни

Руският президент Владимир Путин получи още едно кученце – средноазиатска овчарка (алабай) на име Верни.

В навечерието на срещата на върха на ОНД президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов по време на среща в Сочи подари на руския си колега малко кученце от порода алабай. Пухкавото четириного се казва Верни.

Бердимухамедов поздрави Путин за рождения му ден. „Ако ми позволите, бих искал да започна с приятната задача, – каза той. – Неотдавна имахте добър ден, ангелски ден, затова Ви поздравявам сърдечно. Желая Ви, разбира се, най-важното – крепко здраве, успех и всичко добро“.

59df08cb85600a578260d406

Reuters

„Знам, че правите много по въпросите с екологията, не само във Вашата страна, но и по света. Ние имаме един общ приятел, вие навярно знаете, това е кучето алабай. И днес доведох с мен един малък алабай, името му е Верни“, каза с усмивка Бердимухамедов. „Мисля, че това е популярно име и у вас. Когато провеждахме Азиатските игри, основният ни символ беше просто алабай“.

59df08cb85600a578260d407

Reuters

„Смятам, че ще Ви хареса. Те са здрави“, каза туркменският лидер за кученцето. „Наясно съм, знам“, засмя се Путин. „Но най-важното – много са верни“, повтори Бердимухамедов. Руският президент взе кученцето, погали го и го целуна.