Вечер на татарската кулинарна традиция се проведе в София

Вечер на татарската кулинарна традиция се проведе в София

Публикувано от:

„Вечер на татарската кулинарна традиция” се проведе в София като част от Международния ден на татарската кухня, предаде репортер на Агенция КРОСС.

Събитието се организира от Сдружение „Волжки булгари”, със съдействието на Посолството на Русия в България и представителството на Россотрудничествo в рамките на кулинарен проект и подготовката на древния празник „Сабантуй – 2017″.

В рамките на празничната вечер се състоя майсторски клас „Тайните на татарска кухня” с шеф-готвач Рафаел от московския ресторант за татарската кухня „Идель”.

Докато гостите дегустираха избрани ястия от националната татарска кухня на сцената излезе оперната певица Зульфия, а български ансамбъл показа красотата на българските носии и хора.

Гостите също не останаха безучастни, те изпяха няколко песни, сред които „Хей поле широко”.

Сред почетните гости бяха посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров, посланиците на Беларус и Казахстан, полк. Виктор Авдеев, военен, военновъздушен и военноморски аташе, председателят на Българо-руската ТПП Георги Минчев, председателят на БТПП Цветан Симеонов, общественици, представители на медиите и други.