„ВЕЛИКИЯТ ГЕТСБИ” – ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ БАЛЕТ!

За първи път по покана на „ Жокер медиа” българските зрители ще могат да видят балетния спектакъл „ВЕЛИКИЯТ ГЕТСБИ”. Той ще бъде представен в зала 1 на НДК на 18.04.16г. от 20ч. Шоу, създадено от международна група от професионални хореографи, този спектакъл съчетава в себе най- силните страни на паралелно съществуващи видове изкуства: класически балет, съвременен танц и кинематография.

Балетът е създаден по романа – шедьовър на Франсис Скот Фитцджералд, в който е обрисуван света на богатите и привилегированите. Водещите теми в романа са близки на хората от всички епохи: тщеславие и предателство, любов и завист, мечти и … самота.

Основната концепция на „ВЕЛИКИЯТ ГЕТСБИ” е да излезе извън рамките на вече съществуващите жанрове и да създаде абсолютно ново направление, което да не е сковано от правила и граници!

Трупата създател на „ВЕЛИКИЯТ ГЕТСБИ” се състои от хореографи, които не са престанали да се развиват дори след като са достигнали върховете на своите кариери, а са решили да създадат нещо абсолютно ново.

Денис Матвиенко е арт-директор и изпълнител на главната партия. Той е единственият в света носител на четири Гран-при награди на водещи балетни конкурси. Звезда от световния балет, той е водещ солист на Мариинския театър.

Дуайт Роден е режисьор и хореограф. Неговите хореографии са съчетание от етно мотиви, театър, фотография, класически балет, киноматография, улични танци и мода. Според „The New York Times” Дуайт Роден е най- търсеният хореограф на нашето съвремие. Освен, че създава хореографията за своята трупа Complexions той работи и с Цирк Дю Солей, създава шоу програми за  U2 и Лени Кравиц, режисира и създава хореографии за много холивудски продукции.

Константин Меладзе е композитор на естрадна музика и много успешен продуцент.

В трупата са: Юрий Шепета (композитор, автор на музиката на втората част на спектакъла), Александър и Игор Стеколенко (автори на видеопродукцията), Дмитрий Парадизов (художник по костюмите), Вячеслав Окунев (художник-постановчик).

Продуцент на проекта е Алена Матвиенко. Именно тя е успяла да популяризира балета в Украйна, а към днешна дата тя е събрала трима самобитни гения във „ВЕЛИКИЯТ ГЕТСБИ”.

Билетите са в продажба на цени в мрежата на Eventim.bg