България се представи на международното изложение “Отдих”

Посланикът на България в Русия г-н Бойко Коцев откри пресконференцията на България на международното туристическо изложение “Отдих” в Москва.

Той подчерта, че за руските туристи България продължава да бъде любимо място за отдих. “Данните за потока руски туристи към България за първите 7 месеца на годината потвърждават това”, заяви г-н Коцев. За това време страната ни е посетена от 4 044 930 чуждестранни граждани, сред които 434 499 граждани на Русия или 1,7 на сто повече в сравнение със същия период на 2013 г. Руските туристи у нас са на трето място след гръцките и румънските.

“Гордеем се и с факта, че се увеличава броят на руските деца, които идват да почиват в нашата страна. Данните са показателни – тази година 30 на сто от всички деца, които са почивали в руски или чуждестранни лагери, са били в Бургас”, отбеляза българският посланик. Тази година детският туризъм от Русия в България е регистрирал 7 на сто ръст.

Посланикът на България изрази увереност, че тенденцията за увеличаване на броя на руските туристи в страната ни ще продължава. Той подчерта, че българското посолство продължава да работи по развиване на проектите за поклонически туризъм в България, за популяризиране на спа и оздравителния туризъм.

Българският посланик разгледа и щанда на България на международното изложение “Отдих”. Тази година страната ни е представена от 12 туристически компании.

Източник: Пресаташе на Българското посолство в Москва