България е готова да се конкурира за руски туристи с Турция и Египет

България е готова да се конкурира с Турция и Египет за руските туристи през 2017 г., заяви  аташето по туризма в посолството на България в Русия Катя Жекова, цитирана от Интерфакс.

„Турция и Египет са конкуренти на България на руския пазар, но всяко направление има своя аудитория. Практиката показва, че за туристите, които познават България добре или дори един път са идвали у нас, страната ни става търсена дестинация. Миналата година отсъствието на Турция и Египет от руския пазар позволи на много туристи, които никога не бяха идвали в България, да открият това направление за себе си. И смятам, че голяма част от тях ще се върнат“, каза Жекова на конференцията „Пролет-лято’17“.

Тя отбеляза, че България е популярна дестинация за семеен отдих сред руснаците. Освен това, според нея руският туристически бизнес се интересува от перспективите за развитие на детския организиран отдих в страната ни.

Миналата година туристическият поток от Русия към България се увеличи с 40%. От руското министерство на туризма определят страната ни като еди от най-важните пазари. През лятото на 2017 г. България очаква руските туристи да нараснат с още 40%.