Бъдещата анимационна поредица „Златната ябълка“

Създаването на първото българско фентъзи, базирано на мотиви и легенди от българския фолклор, обединява група млади, но опитни аниматори от студио „Змей“, публикува trud.bg.

Вече трета година те работят за реализиране на благородната идея – да покажат родната митология по модерен и лесен за възприемане от чужденците начин. Бъдещата анимационна поредица „Златната ябълка“ (The Golden Apple) няма да бъде преразказ на известната народна приказка за тримата братя и змея, а авторски приключенски сериал. Стъпвайки върху сюжета й, анимационният проект ще показва България в положителна светлина. Визуалният стил и музиката на сериала ще включват традиционни и адаптирани фолклорни мотиви.

В момента авторите приключват работа по трейлъра на първия епизод, като амбицията им е скоро да го пуснат в интернет и чрез големия брой гледания – да го превърнат в световно събитие. Сериалът ще бъде озвучен на български и на английски език. Идеята е да се направят поне два сезона с по 24 епизода, всеки с продължителност 24 минути.