Британските медии поразени от руската „армия с миниполи“

В публикацията си, посветена на провелия се вчера в Москва Парад на Победата, британското издание Daily Mirror обръща специално внимание на представянето на Червения площад на женския батальон, предаде телевизия „Звезда“.

В типичния за западната преса стил изданието пише, че появата на Парада на жени-военнослужещи, облечени с миниполи, е с цел да „заслепи потенциалния враг“.

И тази година западните журналисти отново намериха повод за критика, пише „Комсомолская правда“. Участието на представителки на нежния пол в Парада не остана без внимание и още на следващия ден реакцията бе налице. Западните медии тутакси обвиниха руските власти в сексизъм.

„Руският президент Владимир Путин представи пред света „армията си, облечена с миниполи“ – участничките в сексисткия парад, които по-скоро ще заслепят враговете с красотата си“, пише изданието.

Daily Mirror описва много подробно униформата на руските курсантки: черни ботуши, бели униформи, спортни черни вратовръзки и бели ръкавици. Журналистите от британското издание отбелязват, че униформата на руските жени-военни е много по-различна от тази на женските части в армиите на САЩ и Великобритания.