Бриджит Бардо написа гневно писмо до Путин

Френската кинолегенда и защитничка на животните Бриджит Бардо написа писмо до Владимир Путин, в която го умолява да се намеси срещу изтребването на бездомните кучета в Русия. Според нея, руските санитарни власти трябва да преразгледат методите си за справяне с този проблем. Бриджит Бардо спасява руски мечки алкохолици Съдбата на мечките, които посетителите на ресторантите в руския черноморски град Сочи научиха да пият, развълнува международната благот… Прочети повече „Знаете, че изпитвам любов към Русия и уважени и приятелство към вас. Но съм задължена да се обърна към вас заради сериозния проблем със срамното унищожение на кучета“, посочва Бриджит Браво в писмото, с което разполага агенция ТАСС, предаде БГНЕС.

Според нея, „дивашките методи“, използвани от служителите за прочистване от уличните котки и кучета, не могат да се прилагат в Русия, която „е пример за останалия свят със своята сила“. „Отправям към вас призив за помощ, защото само вие можете да слоите край на това“, смята актрисата. За да се ограничи безконтролното размножаване на бездомни животни, тя препоръчва „да се извърши широка кампания за стерилизация с привличане на ветеринари и обществеността“. Бардо твърди, че подобряване на условията за животните е най-важната задача в 44-годишната й дейност в тази насока. „Тази борба трябва също да обхване Русия – страна, която толкова обичам“, подчерта актрисата.

Актрисата спря своята филмова кариера на 38-годишна възраст, след което изцяло се посвети за защита на животните. От 1999 година Бардо и Путин си разменяха нееднократно послания за защита на животните.