Борисов се срещна с руския посланик у нас Анатолий Макаров

Премиерът в оставка Бойко Борисов е провел работна среща с посланика на Русия в България Анатолий Макаров, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата в Министерския съвет дипломатът е поднесъл съболезнования на близките на загиналите и е пожелал бързо възстановяване на пострадалите след трагедията в шуменското село Хитрино на 10 декември.

 От своя страна Борисов е благодарил за подкрепата и е запознал руския посланик с действията и мерките, предприети от правителството за справяне с тежката ситуация.

Министър-председателят на България и посланикът на Руската федерация са обсъдили също актуалната политическа ситуация, както и теми от международния дневен ред.

Двамата са се обединили около мнението, че кризата в Близкия изток може да бъде разрешена само чрез мирни преговори.

„Войната не е решение. Трябват общи държавнически решения за преодоляване на мигрантската вълна към Европа и разрешаване на заобикалящите ни конфликти“, е заявил премиерът Борисов.

Министър-председателят в оставка и посланик Анатолий Макаров са обсъдили напредъка и постигнатото до момента в отношенията в сектор енергетика.

Двамата са изразили желание за продължаване и засилване на диалога и сътрудничеството между България и Русия в енергийния сектор.