Богомил Манчев: Спорът между Василев и Пеевски не засяга „Южен поток”

Богомил Манчев: Спорът между Василев и Пеевски не засяга „Южен поток”

Публикувано от:

/КРОСС/ Спорът между Цветан Василев и Делян Пеевски не засяга проекта „Южен поток”, заяви собственикът на „Риск Инженеринг” Богомил Манчев в интервю за Нова телевизия и подчерта значението на крайния потребител в енергийните проекти: „Крайният потребител на „Южен поток” е Западна Европа”.
В търсене на собствена изгода, политиците опитват и успяват да омърсят един или друг енергиен проект. Капацитетът на фирмата, избрана за изпълнител на българската част от „Южен поток”, е доказан, посочи Манчев е допълни: „Техническата част не трябва да се бърка с политическата”.
Манчев подчерта липсата на всякаква енергийна стратегия през последните десет години.
„Аз съм потърпевш от случващото се с КТБ. „Риск инженеринг” има сметки там и вчера се опитах да правя текущи плащания, но системата ми отказа. Бях изненадан. Не знаех, че има квестори”, каза Манчев. Той обясни, че има кредити, но и „свежи пари” в банката.
Обискът в офисите на Цветан Василев в КТБ прилича на миналогодишния в „Риск инженеринг”, отбеляза той и добави: „Когато приключи разследването на следствените органи и на прокуратурата, ще стане ясно защо станах мишена. Тогава някой е смятал, че може да вземе „Риск инженеринг” и още една компания и чрез тях да поеме големи проекти. Имам договор с частна компания, а не с държавата, така че няма как да източа каквото и да било. Затова действията на прокуратурата са неправомерни. Всички документи са изискани и предадени от моя адвокат на разследващите органи, за да докажем тезата си. Не мога да коментирам конкретиката, тъй като се води дело”.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/manchev-risk-potok-1416804.html#ixzz35GpixzW1