„Блумбърг ТВ България“ излъчва утре специален обзор за „Тракия икономическа зона – пътят на успеха“

Кои нови инвеститори са привлечени през 2015 г. и колко са потенциалните инвестиции за 2016 г. в „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/, става ясно в обзорното предаване „Клуб Investor.bg“, което ще бъде излъчено от 20 часа на 16 януари /събота/ 2016 г. по „Блумбърг ТВ България“ /Bloomberg TV Bulgaria HD/, както и в интернет, онлайн на www.bloombergtv.bg.

Освен икономическите перспективи на района около Пловдив инж. Емил Янков, ръководител проекти в ТИЗ, и водещият Ивайло Лаков коментират и откриването на нови работни места и наболялата тема за нуждата от квалифицирани кадри. Екипът на зоната е инициатор и активен участник в дискусии и форуми, свързани с адаптирането на образованието към нуждите на бизнеса. „Клъстер Тракия икономическа зона“ кандидатства с фирми от ТИЗ по европейски проекти, свързани с наемането, обучението, квалификацията и преквалификацията на кадри.

Предаването с тема „Тракия икономическа зона – пътят на успеха“ по „Блумбърг ТВ България“ ще даде отговор и на въпроса как Пловдив, чрез ТИЗ, се превърна в индустриалната столица на България. Явно моделът „публично-частно партньорство“ е в основата на просперитета на икономиката в региона. Както е известно развитието на „Тракия икономическа зона“ се подпомага от 9 общини и няколко клъстера. Тя се обособи с решение на Областният съвет за развитие през февруари миналата година и като първия в България Район за целенасочена подкрепа от държавата.