Блатер отива на световното догодина по покана на Путин

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер ще присъства на световното първенство в Русия догодина, въпреки че има 6-годишна забрана да участва в каквито и да е футболни мероприятия. 81-годишният швейцарец бе наказан от Етичната комисия на ФИФА заради корупция. Той обаче обясни, че ще бъде на световното по покана на президента на Русия Владимир Путин.

„Със сигурност ще бъда там. Владимир Путин ме покани. Единствено не мога да бъда ползван като съдия, но всичко останало е възможно“, каза Блатер пред швейцарския в. „Блик“.

Бившият президент твърди, че не е заподозрян в разследването за корупция, което се води в САЩ. Все пак срещу него има разследване и в Швейцария.

Блатер коментира и появилите се обвинения към руския национален отбор, че играчите са взимали допинг по време на световното първенство през 2014 г. ФИФА още разследва случая, но пробите на играчите са отрицателни.

„Руснаците ще играят. За световното през 2014-а имаше допълнителни допинг тестове, включително и за руснаците. Не вярвам някой да се е допингирал, но нека изчакаме“, добави швейцарецът, който беше президент на ФИФА от 1998 до 2015 г.