Първи Международен Благотворителен бал – приемане на „Руско-Балканско приятелство“

ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН  БАЛ –  ПРИЕМАНЕ НА РУСКО-БАЛКАНСКО ПРИЯТЕЛСТВО с подкрепата на Министерството на отбраната на Република Сърбия и Сръбската армия м.март 2017 Белград

Благородна кауза в подкрепа на деца с тежки заболявания събра представители на бизнеса и шоу бизнеса от четири държави на бал в Белград

Проведе се първият Международен  Благотворителен бал „Руско-Балканско приятелство“  в дома на Гвардия Топчидер, Белград,информират от ПРофайл.

Организатор на Събитието е Балканския алианс с президент Евгения Трофимчук ВЕДА (Русия), с подкрепата на Министерството на отбраната на Република Сърбия и Генеращаб на Сръбската Армия.

Каузата зад бляскавото събитие е набирането на средства за  следващия хуманитарен проект  на Балканския алианс „Изкуство за здравето“ , който ще се организира, за да зарадва децата със здравословни проблеми, като им създаде усещане за празник и  щастливо детство.

Проектът има за цел да обедини възможно повече хора от бизнеса и изкуството от различни места на Балканите , които да работят за тази кауза.

На бала присъстваха  бизнес организации и официални делегации от Русия, Сърбия, България и Македония. Сред официалните гости на събитието бяха помощник по отбраната, подполковник Георги Kйебан и заместник по отбраната подполковник Александър Малишеш  от Руското посолсвто. Посолството на Република България  бе представено от  Военен аташе полковник Милчо Игнатов, а Министерството на отбраната и Генералщаб на Сърбската армия бяха представени от подполковник Попович и старшина Елвир Селимович, г-н Атанас Лазаров- продуцент на руския формат „Подмосковние вечера в България“ и собственик на Агенция за публични комуникации ПРофайл.

Официален оркестьр на Бала бе «Млади симфоничари» и хор «Естрелла» под ръководство на младия диригент Елена Милевич,превърнали  бала в истинската магична приказка. Солистът  на рояла от Пианоленд Никола Любенович. Сърбската програма бе представена от Държавно балетно училище Луйо Давичо.

Запомнящото се  българско присъствие в специалната програма беше резултат от представенте творби на именити художници, изпълненията на Човекът глас – Краси Аврамов  известният шоумен, режисьор и актьор Димитър Стефанов.


По време на официалната церемония  силно  впечатление направи  представената и уникална изложба от 100 български икони на иконописеца Тошко Вачев .

Акцент на бала беше Руско шоу ревю «Наследници на руската корона» с арт директор и автор, стилиста и дизайнера Елена Евтушенко от Москва, която събра невероятни таланти в това шоу като Гранд при Мис на Москва 2015. г-жа Олга Брил, с колекция на исторически костюми и корони и Анастсия Пич дизайнер на парфюмерни индивилдуални аромати. Ревю състояло от три части, първа е Съвремена идея на Елена Евтушенко да превнесе руските мотиви в костюми и рокли. Втора е Историческа част с Олга Брил и още 4 царици и Анастасия Пич заедно с балерини на палци представила нови аромати в скъпоценни флакони от злато и скъпи камени в традиционален царско руски дизайн. Дизайнери: Наталия Ремпел – украшения от натурални минерали и кристали DISALI, Анастасия Пич – авторски парфюми, Елена Шип – исторически костюми, Ольга Бриль – QUEEN’S LOOK. Стилист, имиджмейкър и арт директор на шоуто – Елена Евтушенко. Ексклузивен моден фотограф Александр Даниленко.

Основен организатор и домакин на бала бе Евгения Трофимчук  Веда, Председател на Балкански Алиянс заедно с председателя на Международен Младежки Алиянс член ООН Антон Мартинов, продължили с официални делегации в другата тържествена зала с шведска маса и коктейл. Другите гости продължиха с вечер на Валс и танго в музейно историческа зала на Дом на гвардията построена от руски княз Виноградов 1924. Танцова част премина  с инструктори на Академия на танго на професор Миша Плавшич.

Благотворителният бал приключи в духа на приятелство и партньорство сред представителите на Русия, Сърбия, България и Македония.