Битката за летището до Донецк продължава, има загинали

Битката за летището до Донецк продължава, има загинали

Публикувано от:

Армията на Новорусия трети ден продължава да прочиства донецкото летище от украински военни, където те системно откриват огън по столицата на ДНР. Това съобщи представител на Министерството на отбраната на Донецка народна република.

В резултат на обстрелите в неделя са загинали 6 мирни граждани и 18 са били ранени, предаде ИТАР-ТАСС.

По данни на опълченците, на територията на летището се укриват около 2500 украински военни и чуждестранни наемници. В резултат на операцията вчера, проведена от опълчението на ДНР са загинали над 50 украински военни. Има и загуби във военната техника – 13 единици бронетехника. Въпреки пораженията, украинските части продължават да удържат контрола над по-голямата част от съоръженията на донецкото летище.

Мощен удар нанесоха опълченците на Луганска народна република по позиции на украински сили в района на Счастие, където наскоро пристигна голяма група пронацистки настроени бойци. Все още там се водят ожесточени битки, в резултат на които има много загуби в жива сила при украинците.

Украинските военни пребивават в мизерни условия, спят на открито на земята. Бойците на Националната гвардия се оплакват, че Министерството на отбраната на Украйна не им изпраща никаква помощ. Един от офицерите на 11-ти батальон заяви, че войниците не разполагат дори със спални чували или черги, като им се налага да спят върху дървени дъски на земята. Същ така, украинските военни разказаха, че от момента на обявяването на режима за прекратяване на огъня, киевските власти са намалили подкрепата си едва ли не десет пъти.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=82DjiA6063o[/embedyt]