Бивш пленник: Украинските нацгвардейци отвличат, изтезават и убиват

Бивш пленник: Украинските нацгвардейци отвличат, изтезават и убиват

Публикувано от:

В резултат на размяната на военнопленници у дома се завърнаха няколко десетки жители на непризнатата Донецка народна република. Някои от тях се съгласиха да разкажат пред LifeNews за условията, в които са били държани по време на плен при украинските военни. Оказа се, че пребиването на задържаните е най-малкият им проблем, защото украинските нацгвардейци са имали цял набор от методи и средства за мъчения на пленени.

За мъченията бойците на Националната гвардия на Украйна използват електрошок, горят кожата на жертвите, дамгосват свастика на интимни места, инжектират неизвестни препарати и какво ли още не. Много от онези, които са успели да преживеят плена на украинските нацисти, са останали с травми за цял живот.

Опълченецът Станислав е бил в плен на украинските неонацисти около два месеца. „За спомен“ те му прогорили свастика на кожата и надписа „сепаратист“. „Горяха ме с нажежени вериги и щик. Постоянно ме пребиваха. Никой не вярваше, че мъченията ще имат край“, споделя той. Станислав е бил разпитван и изтезаван в Краматорск няколко дни, а след това е бил закаран в Харковското отделение на Службата за сигурност на Украйна. Младежът е прелетял около 200 километра провесен с главата надолу от колесника на военен хеликоптер.

„Първо искаха да ни нарежат на парчета, но после решиха да летим. Започнаха да ме бутат към хеликоптера. В един момент гвардейците решиха, че ще им изцапам кабината, и че не съм достоен да летя вътре. Тогава ми завързаха крака за колесника. Така летях до самия Харков. Беше страшно“, разказва Станислав.

Друг пленник, който все още се лекува от раните, разказва, че украинските военни са отказали да окажат медицинска помощ дори и на най-тежко ранените войници. По думите му, гвардейците са правили всичко по силите си, за да увеличат страданията на пленените.

Всичко, което се случва на територията на Украйна през последните няколко месеца, прилича на политически репресии в духа на тоталитарно-нацисткия режим…

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=JF4WLb9Z9R0[/embedyt]