Бивши служители на американското разузнаване предупредиха Меркел за лъжите на НАТО

Бивши служители на американското разузнаване предупредиха Меркел за лъжите на НАТО

Публикувано от:

Разузнавачите са категорични, че между позициите на разузнаването на САЩ и официалната позиция на държавата има сериозно разминаване

Осем бивши високопоставени служители в американските разузнавателни служби от сдружението на американските ветерани разузнавачи (Veteran Intelligence Professionals for Sanity) изпратиха отворено писмо до Ангела Меркел, призовавайки я, дни преди срещата на НАТО (4-5 септ.), да спре да се поддава сляпо на американските обвинения срещу Русия, преди да получи доказателства, които ги подкрепят.

Вие трябва да знаете много добре, че обвиненията за „мащабна руска инвазия в Украйна“ не са подплатени с никакви достоверни данни на американското разузнаване. Практически между американското разузнаване и политическата позиция на Вашингтон има огромно разминаване по въпроси като свалянето на МН-17 над Източна Украйна и наличието на руски военни. Тези обвинения напомнят на „стъкмените“ доказателства преди 12г., с които САЩ оправда атаката над Ирак. Ние не видяхме никакви доказателства за наличието на оръжия за масово унищожение в Ирак, не виждаме и доказателства за „Руската инвазия“ и сега. Преди дванадесет години, бившия канцлер Герхард Шрьодер, далновидно и отговорно заяви, че поради липсата на доказателства, Германия няма да се присъедини към атаката срещу Ирак. Според нашите виждания, вие трябва да приемате с подозрение сегашните обвинения, идващи от Държавния департамент на САЩ и от НАТО, че Русия е предприела инвазия срещу Украйна., пишат осем високопоставени бивши служители в американското разузнаване.

Авторите на писмото са:

  • Уилям Бини – бивш техн.директор в отдел „Световна геополитика и военни анализи в АНС (пенсиониран)
  • Дейвид Макмичъл – Национален съвет по разузнаване (пенсиониран)
  • Рей Макговърн – бивш офицер-разузнавач от американската армия, анализатор в ЦРУ (пенсиониран)
  • Елизабет Мъри – офицер от националното разузнаване на САЩ в отдел „Близък изток“ (пенсионирана)
  • Тод Пиърс – адвокат в американската армия (пенсиониран)
  • Колин Роули – Специален агент от ФБР (пенсиониран)
  • Ан Райт – Полковник в американската армия (подал оставка)
  • Лари Джонсън – служител в Държавния департамент, служител в ЦРУ (пенсиониран)

Цялото писмо (на английски език) може да прочетете в сайта на изданието за независима журналистика „Consortium News“, чийто главен редактор и основател (1995г.) е известния журналист Робърт Пери.