Бившият вокал на Deep Purple: Путин е единственият лидер, който говори истината

Бившият вокал на рок бандите Deep Purple и Rainbow Джо Лин Търнър заяви, че вече не обича САЩ и планира да промени радикално местожителството си. По време на неотдавнашното си посещение в Крим музикантът сподели, че мисли да се премести в Беларус, откъдето е жена му, и даде висока оценка на президента Владимир Путин, отбелязвайки, че той е единственият световен лидер, който говори истината, пише електронното издание Ultimate Classic Rock.
В допълнение, бившият вокалист на Deep Purple изрази мнение, че “ Русия пак ще стане велика сила, каквато е била в миналото и че доброто винаги побеждава злото“.
Джо Лин Търнър подложи на критика културните санкции срещу Русия и определи концертите си в Крим като „акт на рокендрола бунта“.
„Музиката е универсален език, тя стои над политиката, религията, споровете между хората. Тя обединява хората. Предупредиха ме, че могат да ми забранят да изнасям концерти в Европа. Но аз съм бунтар и винаги ще си остана такъв. Не ме интересува какво казват те“, подчерта музикантът.