Белгийският парламент ще разгледа резолюция за отмяна на санкциите срещу Русия

Белгийският парламент е приел да разгледа резолюция за отмяна на европейските санкции срещу Русия. Това обяви авторът на проекторезолюцията Алдо Каркаси, предаде ТАСС.

„Проектът на резолюцията е приет за разглеждане. Веднага след парламентарната ваканция ще започне обсъждането на тази проекторезолюция в комисията по международните въпроси. Целта на тази резолюция е да се дадат на правителството пълномощия да подкрепи в ЕС отмяната на санкциите, тъй като от тях страдат белгийските фермери.“, каза Каркаси.

„Убеден съм, че справедливостта ще възтържествува. Белгийските фермери бяха първите, които пострадаха в резултат на въвеждането на санкциите, политическата ефективност на които предизвиква големи съмнения. Именно затова считам за необходимо и своевременно да се постави въпросът за отмяна на ограниченията. Белгия трябва да изиграе ролята си в това“, каза още той.

По-рано за резолюции за отмяна на санкциите срещу Русия гласуваха в сената на Франция, парламента на Кипър, съвета на Тоскана и съвета на Ломбардия.