Безплатен достъп за журналисти в Държавния музей за изобразителни изкуства в Москва

Безплатен достъп за журналисти в Държавния музей за изобразителни изкуства в Москва

Публикувано от:

Представителите на средствата за масово осведомяване могат безплатно да посещават Държавния музей за изобразителни изкуства “А. С. Пушкин” при представяне на прескарта, е отбелязано в официалния сайт на институцията. Свободният достъп в нея за журналисти е факт от края на миналата година, съобщава Лента.ру, цитирана от в. “Дума”.

Прескартата дава възможност да бъдат посетени главната сграда на музея, галерията за изкуства на страните от Европа и Америка – ХІХ-ХХ век, отделът за лични колекции, домът-музей на Святослав Рихтер, учебният художествен музей “И. В. Цветаев” и центърът за естетическо възпитание “Мусейон”.

Към днешна дата в постоянната експозиция на ДМИИ са представени 456 произведения на живописта. Преди време музеят пусна в продажба електронни билети, благодарение на които може да бъде посетен, без да се чака на опашка, в продължение на пет дни от вписаната в него дата на издаване.

Безплатното посещение на музеите от журналисти е световна практика, разпространена в страните от Европа и Северна Америка, поясняват от ДМИИ “А. С. Пушкин”.