Балет на лед, храна на топло

Майсторите на спорта Екатерина Кострьомина и Олег Ягубков споделят тайните на изключителната си форма.

айс балет 2

Броени дни остават до пристигането на световноизвестния Балет на лед в София. От 20 ноември насам  шампиони и „майстори на спорта“ на Русия гастролират в Бургас, Варна и Велико Търново, навсякъде посрещани с пълни зали и публика на крака.

 Две от най-обичаните по цял свят балетни произведения от Чайковски – „Лешникотрошачката“ и „Пепеляшка“ по Прокопиев оживяват пред българската публика в изпълнение на Държавният балет на лед от Санкт Петербург.

Трупата пристига у нас под патронажа на Негово превъзходителство Ю.Н. Исаков посланик на Русия в България и под ръководството на арт- директора, главен хореограф, бивш солист на световноизвестния Мариински балет, заслужил художник на Русия Константин Расадин.  А в състава й са цяла канонада от шампиони и „майстори на спорта“ на Русия.

Изключителна дисциплина, строг режим на тренировки и хранене и много талант са ключът към успеха на световноизвестната трупа.

Дори и на турне те са изключително внимателни към диетата си, която включва много протеини, както и въглехидрати след и преди тренировка, с които захранват енергийните депа и се предпазяват от загуба на мускулна маса и едновременно с това запазват перфектния си външен вид на естетически спортисти.

Затова основните фигуристи в шоутата – майсторите на спорта Екатерина Кострьомина и Олег Ягубков сами избраха ресторанта, в който да се хранят и чиято кухня отговаря на високите изисквания за продуктите в менюто им и здравословното им съотношение.

Докато са в София те ще се хранят в Trattoria Giuseppe Verdi, където ги е впечатлил изключителният опит в задоволяването на най-претенциозните вкусове с изцяло чиста храна – маестро Джузепе Ломушо, на когото се доверяват редица български звезди, както и световни знаменитости, като Ейджиън Броуди, Андреа Бочели, Иван Димов, Лара Фабиан и други.

Двамата фигуристи са избрали меню от специални парти, салата, месо и риба, които ще ги подготвят енергийно за предстоящите представления в София.