„Атака“ поднесе венци пред паметника на Съветската армия

Когато отбелязват Деня на Европа с „Одата на радостта”, трябва да пускат и химна на Съветската армия, защото без нея днешна Европа нямаше да съществува, заяви Сидеров пред паметника на Съветската армия в София.

IMG_8554

Парламентарната група на АТАКА, начело с лидера на партията Волен Сидеров, поднесе венци и цветя пред паметника на Съветската армия по повод Деня на защитника на отечеството. Сидеров направи кратък исторически преглед на събитията, включвайки победата на руснаците над Хитлер.

„Когато отбелязват на 9-ти май Деня на Европа с „Одата на радостта”, трябва да пускат и химна на Съветската армия, защото без нея днешна Европа нямаше да съществува. Не знам в Берлин, Париж, Брюксел, Страсбург дали си дават сметка за това, че всъщност те сега са свободни граждани, защото Русия освободи Европа”, заяви пред медиите председателят на АТАКА Сидеров, след като заедно със зам.-председателя на русофилите в България и депутат проф. Станислав Станилов поднесоха венец на паметника.

По думите на партийния лидер военната мощ на Хитлер се създава с помощта на САЩ и на Англия и техни фирми. Те наливат огромни средства в това германската военна машина да преодолее забраните на договорите от Версай и да стане мощна държава. „Срещу Русия е хвърлена не само военната машина на Хитлер, но и цялата индустриална мощ на американски и английски фирми като „Стандарт ойл” и „Дженерал мотърс”, посочи Сидеров. Според него това е направено, защото са пропаднали плановете на западните сценаристи Русия да бъде превзета чрез Болшевишка революция.

Лидерът на АТАКА беше категоричен, че целта е била да се сблъскат Германия и Съветска Русия. „Както се е изразил Труман тогава „да се бият, докато се обезкървят”, припомни Сидеров.

„Планът на сценаристите обаче не успява и руснаците проявяват невиждан героизъм. Те опровергават всички прогнози, че Русия ще бъде превзета и покорена за месеци. Хитлер е победен не от американци, англичани или французи, а от руснаци с цената на 27 милиона жертви”, заключи Волен Сидеров.