„Атака“ няма да подкрепи Кунева за образователен министър

„Атака“ няма да подкрепи кандидатурата на Меглена Кунева за образователен министър. Ние сме против въобще тя да е в правителството. Това заяви пред медиите в парламента Волен Сидеров ден преди гласуването.

Изобличавал съм нейната антибългарска дейност като главен преговарящ с ЕС и основен виновник за преждевременното затваряне на блоковете на АЕЦ „Козлодуй“. Тя излъга българското общество, че ЕК има такова решение, аргументира се лидерът на Атака.

На журналистически въпрос дали все пак Кунева ще се справи с реформата в образованието, Сидеров отговори: „тя е стар кадър на ЦК на БКП. Ако я попитате ще има готовност и за генсек на ООН, и за ЮНЕСКО, и за асамблея „Знаме на мира“, и за Главното мюфтийство“.

Сидеров попита защо се сменят министрите и политическите им кабинети, а не се осветляват хората, които пишат учебниците и които са основните виновници включително и за сегашните скандали. Той допълни, че тенденцията на заличаване на националното ни самосъзнание и подмяна на историята ни е наложена отвън, от организации като Световната банка, МВФ, Турция.

„Обръщам се към всички, които се смятат за патриоти да не подкрепят антибългарската кандидатура на Кунева“, призова Сидеров.