Асистентът на Владимир Путин съобщи какви теми ще обсъдят президентите на Русия и на САЩ по време на срещата си в Г-20

Личната среща между президента на Русия Владимр Путин и президента на САЩ Доналд Тръмп ще се състои в петък (7 юли) по време на срещата на Г20 в Хамбург, съобщи РИА „Новости“, цитирайки съветника на руския президент Юрий Ушаков.

Асистентът на президента на Русия Владимир Путин Юрий Ушаков съобщи, че тема на разговор между Путин и неговия американски колега Доналд Тръмп по време на срещата на високо равнище на Г-20 в Хамбург ще бъде международният тероризъм, предаде РИА Новости и ИА Фокус
„Чух, че американците, ако това е истина, искат да повдигнат темите Украйна и Сирия. Струва ми се съвсем логично тези теми да бъдат обсъдени. Но ние смятаме, че и изобщо проблемът от международния тероризъм трябва да се обсъди на първо място между двамата лидери, защото без сътрудничеството на Русия и САЩ този проблем едва ли ще се реши“, заяви Ушаков. Той отбеляза, че има и други теми, които Москва е готова да обсъди: регионалните въпроси, разоръжаването.
„Това са двустранни въпроси. Отношенията трябва да се измъкнат от това състояние, в което са в момента. Смятам, че това е еднакво важно колкото за нас, така и за американците“, посочи Ушаков.