Асад: Победата в Алепо – етап към края на войната в Сирия

Сирийският президент Башар ал Асад каза, че настъплението на сирийската армия в Алепо от последните дни напълно ще промени хода на сраженията в цяла Сирия,

Алепо е „последната надежда“ на бунтовниците и тези, които ги подкрепят, след провала им в битките за Дамаск и Хомс, каза той в интервю за сирийския вестник „Уатан“, съобщиха Би Би Си и БТА.

„Решението за освобождаване на цяла Сирия е взето и Алепо е част от него“, заяви Асад. Победата в Алепо не значи край на войната в Сирия, но е „важен етап“ по пътя към края на конфликта, посочи той. „Освобождаването на Алепо ще означава провал на заговора на регионалните сили и на Запада срещу Сирия“, заяви сирийският президент.

Русия никога не се е опитвала да налага на Сирия свои решения, посочи Асад. Той заяви, че сирийското правителство не смята цялата сирийска опозиция за „чужди агенти“ и е готово да преговаря с тези, които не са свързани „с терористите и с чуждите специални служби“.

Асад каза, че споразуменията за локални примирия, които се сключват между неговото правителство и въоръжени групировки в различни райони на Сирия са „реално и практическо решение на конфликта“.