Арсен Аваков: Спецоперацията в Югоизточна Украйна не е прекратявана

Изпълняващият длъжността вътрешен министър на Украйна Арсен Аваков заяви, че спецоперацията, проведена от украинските сили за сигурност в югоизточната част на страната, не е била прекратявана заради провежданите учения на руски военни в близост до украинската граница, предаде РИА Новости.

По-рано местни медии съобщиха, че украинските военни са прекратили спецоперацията в Югоизточна Украйна заради провежданите в близост до границата учения на руската армия. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу обяви в четвъртък началото на ученията на руските военни, в отговор на развитието на ситуацията в Югоизточна Украйна.

„Няма никакво преустановяване на антитерористичната операция във връзка със заплахата от военна инвазия от войските на Русия, както побързаха да съобщят много медии. Тази информация не съответства на действителността. Спецоперацията продължава. Терористите трябва да внимават денонощно, но мирните граждани няма от какво да се страхуват”, написа Аваков на страницата си в социалната мрежа.

Вътрешният министър на Украйна подчерта още, че до този момент за участие в спецоперацията са били привлечени само незначителни ресурси от Антитерористичния център (АТЦ) към украинската Служба за сигурност, без да бъдат използвани танкове и друга тежка военна техника.