АПФ (България) и НАПФ (Русия) сключиха меморандум за сътрудничество

На 17 ноември 2016г, в София бе сключен меморандум за сътрудничество и съвместна дейност между Асоциацията на професионалните фотографи (България) и Националната асоциация на професионалистите във фотоиндустрията (Русия).
Документът бе подписан от Григорий Горячев – директор развитие на НАПФ – Русия и Лилия Йотова – председател на АПФ от българска страна, съобщи сайта photographers.bg
Двете организации се споразумяха да работят заедно за развитието на фотографските общности и за популяризиране на творчеството на членовете им в двете държави. Сред планираните дейности са организиране на взаимно гостуващи изложби, организиране на обучения, майсторски класове и лекции, както и съдействие в областта на защитата на авторските права и  прилагане на законовите норми в областта на авторското право и сродните му права.
Още през март 2017 в София ще бъде организиран майсторски клас по художествена фотография и ретуш, а българските фотографи могат да подготвят творбите си за изложби в Москва и Санкт Петербург.