Военният ансамбъл „Александров” е един от брандовете на Русия, приемат ги крале, президенти, министър-председатели. Даже в Чехия и Полша той пълни стадиони въпреки сложните отношения между народите в тези страни и руския. Това разказа в студиото на „Тази неделя” по bTV режисьорът Владимир Щерянов, автор на филм за ансамбъла.

Съставен от мъжки хор, танцов състав и оркестър, съставът „Александров” преживя страхотна трагедия в края на миналата година. 64 от членовете му загинаха, след като самолетът им падна в Черно море.

Щерянов обаче е категоричен: „Този състав отново се възражда, с по-малки групи продължават да работят, приемат нови хора, правят кастинги. За да влезе човек в трупата, трябва да има много интересни творчески качества”.

Запознал се с тях преди 3-4 години, докато правел военно предаване за държавния Първи канал. От заснетото за различни репортажи от пътувания по цял свят се събрал достатъчно материал за цял филм. „Те са едни изключително обикновени, много весели, много земни хора”, коментира авторът на филма.