Ансамбълът ни завоюва три медала в Русия

Ансамбълът ни завоюва три медала в Русия

Публикувано от:
Ансамбълът на България спечели един сребърен и два бронзови медала на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Казан (Русия). Вчера българките изиграха много силно композицията си на пет ленти и спечелиха сребърно отличие, след като бяха оценени със 17.700 точки.
На финала на два обръча и три чифта бухалки българките също се представиха страхотно и се наредиха трети със 17.700 точки.
Световните шампионки от Измир 2014, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, завоюваха бронз в многобоя. Домакините от Русия спечелиха златото на пет ленти със 17.950 точки, а третото място разделиха ансамблите на Беларус и Япония, които получиха еднаква оценка от 17.450 точки.
На обръчи и бухалки титлата отново е за Русия с 18.100 точки, а на второ място е Беларус със 17.850 точки.
В индивидуалната надпревара Маргарита Мамун спечели златото на обръч с 19.100 точки, на топка с 19.050 точки и на бухалки с 19.100 точки. Финалът на лента е по-късно днес.
Мамун спечели и титлата в многобоя. Другата руска звезда Яна Кудрявцева, която стана втора в многобоя, не участва на финалите днес поради контузия.