Фото на Армен Амбарцумян в Instagram, instagram.com/armenio1

Фото на Армен Амбарцумян в Instagram, instagram.com/armenio1

Ангел от “Виктория сикретс” направи чудо за възрастен бездомник

Публикувано от:

Бездомен мъж от арменски произход, изпаднал в безизходица, намери своя ангел пазител в лицето на един от ангелите на „Викториа`с сикрет”, съобщи руската агенция Sputnik.

Известната манекенка Ксения Дели дари 1 млн. рубли, за да помогне на Михаил Гарян. Така той ще може да си купи жилище след като 28 години спял на улицата.

68-годишният белобрад Михаил Гарян е известен в Краснодар като Чичо Миша. Той е запален почитател на спорта и нещо като талисман за местните отбори. Не пропуска футболни, баскетболни и волейболни мачове, на които можел да влиза без билет.

Малцина обаче знаели през какво е преминал през живота си. През 1989 година трябвало да напусне дома си в столицата на Азербайджан Баку заради конфликта в Нагорни Карабах.

Войната там му отнела всичко. Михаил избягал в южния руски регион Кубан, а след това се преместил в Краснодар, където се издържал като продава плодове на пазара. Гарян не получавал пенсия, защото документите му били изгубени в Баку.

Историята на Чичо Миша стана достояние на обществеността и в социалните медии миналата есен, когато си търсел подслон, за да оцелее през зимата. Тогава активисти започват дарителската кампания „Дом за Чичо Миша”, за да съберат средства за покрив над главата на бездомника.

На 15 януари активистите и Гарян участваха в телевизионно предаване с надежда да привлекат още хора. Тогава известната супермоделка Ксения Дели изненада всички.

27-годишната молдовска красавица се появи в студиото и даде на Миша Гарян плик с 1 милион рубли (16 893 долара). Благодарение на Ксения събраната сума достигна 1 779 946 рубли (малко над 30 000 долара), достатъчни за закупуването на жилище. Сега активистите помагат на Гарян да се сдобие с нови документи, да премине медицински прегледи и да си намери подходящ дом.

Източник: БГНЕС