Ангелкова ще търси възможности за увеличаване на руските туристи у нас

Министърът на туризма Николина Ангелкова заминава на работно посещение в Русия, съобщиха от ведомството й.

По нейна инициатива ще се проведе среща с Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия. Двамата ще обсъдят резултатите от проведената през ноември тази година в София българо-руска кръгла маса за перспективите пред двустранното сътрудничество в туризма, както и конкретни възможности за увеличаване на броя руски туристи, избрали страната ни.

Тези теми ще са акцент и по време на срещата на министър Ангелкова с ръководството на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР), която също ще се състои в рамките на посещението й в руската столица.

През последния месец Русия забрани на туристите си да посещават организирано Египет след свалянето на самолет на територията на страната и Турция след като страната свали руски боен самолет. Това даде хляб за прогнози, че вероятно руските туристи поне частично ще се пренасочат към България, ако ситуацията не се промени.

Заради кризата в Русия България беше сред потърпевшите туристически страни, които отчетоха през изминалато лято спад на руските туристи.