Ангелкова си постави за цел да облекчи визовия режим за руските туристи

Ангелкова си постави за цел да облекчи визовия режим за руските туристи

Публикувано от:

Министърът на туризма Николина Ангелкова разкри, че работи усилено за облекчаване на визовия режим на руските туристи. По време на днешния парламентарен контрол тя уточни, че заедно с Министерството на външните работи ще се опитат да облекчат още повече руснаците при планирането им на екскурзия в България.

Ангелкова уточни, че на деца до 16 г., които идват в страната ни с цел туризъм, ще се издават безплатни визи. Руснаците, които са били през последната календарна година в България ще могат да се сдобият с виза при облекчена процедура. Това ще важи и за хората, които притежават имот на българска територия.

Министърът на туризма добави, че през 2016 г. са отчетени над 580 хиляди руски туристи в страната, което е ръст с над 20% спрямо предходната година. През изминалия зимен сезон пък постелите България Руснаци са с 11% повече.

Ангелкова каза още, че обсъжда с руски представители организирането на съвместни културно-исторически маршрути, както и такива за религиозен туриъзм. Освен това се предвиждало да има и детски лагери за руски деца по българското Черноморие.