Американски финансист: САЩ ще пострадат най-много от санкциите срещу Русия

Американски финансист: САЩ ще пострадат най-много от санкциите срещу Русия

Публикувано от:

Съединените щати ще пострадат повече от другите страни от санкциите, въведени от Запада срещу Русия, заяви американският финансист, милиардер и инвеститор Джим Роджърс.

„Всички ще понесат загуби от тези санкции, включително и Америка, безусловно, включително и Америка. За съжаление, временно и Русия (ще понесе загуби – бел. на “Взгляд”). Но в крайна сметка, страхувам се, именно Америка ще пострада най-много от всички“, каза Роджърс в интервю пред агенция Sputnik, цитиран от “Руски дневник”

Според думите му, повечето азиатски страни не обръщат внимание на санкциите, което води до сближаване между Русия и Азия.

„Намирам за много странен факта, че САЩ въведоха санкции, тъй като целият проблем в Украйна бе създаден от Америка, която се опита да извърши незаконен държавен преврат. Но фактът си е факт, санкциите все още са в сила, и главният ефект от тях е сближаване между Русия с Азия и отдалечаване от Америка“, добави Роджърс.

Той отбеляза, че санкциите рядко са оказвали положителен ефект, особено в страни, като Русия, където има множество начини тези санкции да бъдат заобиколени.

Джим Роджърс е един от най-известните финансисти и инвеститори в света, в миналото той бе партньор и приятел на Джордж Сорос. Преди няколко години той започна да инвестира в руския пазар, като закупи голям пакет акции на руския производител на торове „ФосАгро“ и стана член на директорския съвет на компанията.