Американски наемници координират действията в Югоизточна Украйна

Руски диверсанти в Украйна няма, затова пък американски наемници координират спецоперацията в югоизточната част на страната. Това заяви руският постоянен представител в ОССЕ Андрей Келин на заседание на Постоянния съвет на организацията.

„Ние си спомняме как бяха демонстрирани снимки на брадати мъже, които бяха представяни за бойци от спецназ ГРУ, – заяви Келин, – Дори ги публикуваха във вестниците. По-късно наистина имаше опровержения. Затова пък сега брадатият „Бабай” е популярен сред протестиращите в Югоизточна Украйна”.

Дипломатът припомни също, че на предходни заседания руската страна е искала потвърждение за отсъствието на сътрудници на частни американски военни компании на територията на Украйна. ”Увериха ни, че там няма такива. Обаче сега, вече не в руски, а в западни медии, в частност в известния немски вестник „Билд”, се появиха съобщения, че все пак в Украйна има чужди наемници”, заяви още Келин.

„Американски наемници активно участват в координирането на действията на украинските военни в спецоперацията в югоизточната част на страната”, допълни руският постоянен представител в ОССЕ.