Американски медии: Путин държи на думата си, за разлика от Обама

Американският писател, политически активист и радиоводещ Стивън Линдман сравни президентите на САЩ и Русия в статията си за Института за политическа икономика на Пол Крейг Робъртс, предаде телевизия „Звезда“. Изводите от публикацията са неудовлетворителни за Барак Обама – Путин го превъзхожда по всички параметри.

„Путин казва това, което има предвид, и разбира какво говори. Неговият стил е праволинеен. Той държи на думата си. Обама е пълна противоположност: непоправим сериен лъжец, на когото не може да се вярва. Говори едно, а прави друго“, счита Линдман.

Той дава за пример разминаванията между обещанията и действията на американския президент. Обама например, често говори за необходимостта от борба за правата на мюсюлманите, а в същото време бомбардира ислямските държави.

„Ако американският лидер правеше това, което казва, САЩ вече отдавна да са приключили играта с Иран и неговата така наречена ядрена програма, която на практика не съществува“, пише публицистът.

Стивън Линдман отбелязва още, че Владимир Путин на икономическия форум в Санкт Петербург заяви в прав текст, че Вашингтон е настроен за втора Студена война. Путин правилно подчертава, че това тласка света към нова надпревара във въоръжаването и променя системата за глобалната сигурност.