Американски конгресмен обвини водещ в предубеденост по отношение на Русия

Кандидатът за държавен секретар на САЩ, конгресменът от Републиканската партия Дана Рорабахер обвини журналистка по канал Yahoo News в предубеденост по отношение на Русия, съобщи РИА „Новости“ в петък (9 декември).

В интервюто Рорабахер заявява, че с Москва е „по-добре да си сътрудничиш, отколкото да я направиш реален враг“.

„Русия вече не е Съветския съюз. Много искат да се обръщат към нея като към Съветския съюз и да бъдат в състояние на студена война. Но Доналд Тръмп не иска това, това е лошо за Америка“, заяви той.

Рорабахер призова за обединение с Москва в борбата с радикалния ислям и укрепване на Китай, който е „най-лошият нарушител на човешките права“.

В отговор на тези думи водещата на Yahoo News заговори за нарушаване на правата на човека в Русия. „Глупости! От къде сте?“, реагира републиканецът. Водещата отговори, че е политически бежанец от Молдова.

„Тогава аудиторията знае за вашата предубеденост“, заяви Рорабахер и подчерта, че Русия и Китай не бива да бъдат поставяни на една плоскост.

„Да се заема войнствена позиция по отношение на Русия, да се обръщаш към нея като към Съветския съюз, както вие очевидно правите, ще доведе до още по-голям конфликт“, отбеляза конгресменът.

Дана Рорабахер е един от кандидатите за поста държавен секретар на САЩ. Беше съобщено, че Доналд Тръмп разглежда кандидатурите на бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани, екс кандидата за президент Мит Ромни и бившия директор на ЦРУ Дейвид Петреъс.

error: Съдържанието ни е авторско!