Американски компании призовават за облекчаване на руските санкции

Редица големи американски компании призовават за внасяне на изменения в законопроект за увеличаване на санкциите срещу Русия, тъй като според тях в сегашния си вид документът ще повлияе отрицателно на американския бизнес. Това съобщава американската телевизия Си Ен Ен.

По данни на канала в списъка с компании, които са против увеличаването на санкциите, са аерокосмическата компания „Боинг“, финансовия конгломерат „Ситигруп“, операторите на платежни системи „Мастъркард“ и „Виза“, нефтената корпорация „ЕксонМобил“, енергийния гигант „Дженеръл електрик“, автопроизводителят „Форд“, „Проктър и Гембъл“ и други.

По данни на Си Ен Ен компаниите не подкрепят пълното отказване от законопроекта, а смятат, че части от него могат да навредят на американския бизнес. Телевизията посочва, че техни представители водят преговори с конгресмени, опитвайки се да внесат изменения в текста.

Разглеждания в Конгреса нов пакет от санкции против Русия във връзка с евентуалната й намеса в политическия процес в САЩ беше по-рано одобрен от Сената.