Американски десантен кораб влезе в акваторията на Черно море (ВИДЕО)

Американският десантен кораб Carter Hall влезе в акваторията на Черно море. Това съобщи пресслужбата на 6-ти американски флот, базираща се в Неапол, пише ТАСС

Според официалното съобщение, придружено и от снимки от преминаването на Босфора гласи: „Десантният кораб-док Carter Hall (LSD-50) с морски пехотинци на борда пристигна в Черно море на 17 март, за да вземе участие в съвместните с Румъния двустранни учения «Спринг сторм-17″.

Отбелязва се, че основната фаза на ученията ще бъде проведена в района на румънския град Констанца. Според румънското радио Sociedad Rumana de Radiodifusión, в ученията ще вземат участие 1 200 румънски и американски военнослужещи. Ще бъде отработвана защитата на крайбрежието на Румъния, а също крайбрежните градове на страната.

В маневрите са задействани и кораби от румънския флот, а също самолети от ВВС на страната. Тренировките на борда на  Carter Hall са започнали на 18 март, уточнява news-front.info. Според конвенцията Монтрьо от 1936 г., военните кораби на нечерноморски държави в мирно време могат да бъдат в Черно море не повече от 21 денонощия.

https://www.youtube.com/watch?v=z9g14a3E-wc