Американски генерал призна: Русия извърши огромен скок в развитието на военните технологии за 20 г.

Русия извърши огромен скок в развитието на военните технологии за последните 20 години, написа в статия за вестник „Вашингтон пост“генерал-майорът от армията на САЩ в оставка Робърт Скейлс, предава РИА „Новости“

„Новите руски системи за залпов огън в момента превъзхождат нашите с повече от 1/3, ако не и повече. Те просто усъвършенстваха нашата артилерийска технология“, пише Скейлс.

Авторът твърди, че „зоната на поражение на руските артилерийски дивизии от тежки огневи системи е пет пъти по-голяма от тази на американските батальони с ракетни системи за залпов огън, каквито използват обикновените фугасни бойни части“. Според Скейлс руските технологии за радиоелектронна борба са най-добрите в света.

„Стратегическите безпилотни самолети на САЩ, които обстрелват терористите и се управляват от военните бази в Невада, са по-съвършени от руските. Но руските стратегическите безпилотни самолети, които коректират артилерията, по качеството и количеството си превъзхождат американските“, пише генералът.