Американски БТР-и на 300 метра от руската граница

Веднага след парада в Естония в съседната руска Псковска област започнаха големи учения…

Парад на американска военна техника се проведе на 24 февруари в естонския град Нарва, който се намира в непосредствена близост до границата с Русия, съобщи РИА Новости.

Веднага след парада на американска бронирана техника от Втори кавалерийски полк, част от който е в Естония, в две руски области стартираха големи военни учения. В руската Костромска област започнаха военни учения, в които участват около 1,5 хиляди човека и 200 единици военна техника. Учения се провеждат и в граничещата с балтийските държави от НАТО, Псковска област, в които са задействани 2 хиляди души и около 500 единици военна техника.

Учението на въздушнодесантните войски в Костромска област ще завърши в петък с нощна стрелба на полигона „Песочний“.

Според Министерство на отбраната на Руската Федерация, в последните години въоръжените сили на Русия са започнали да провеждат много повече учения отколкото през предходните две десетилетия. Това е предизвикано от увеличаването на присъствието на НАТО и военните учения в страните членки на алианса.

Снимка: pildid.mil.ee – Американска бронирана техника дефилира на парад в естонския град Нарва на 300 метра от руската граница